Allego opent in Mechelen eerste slimme laadpleinen van België voor elektrische auto’s

Vastgoedvennootschap Intervest heeft in samenwerking met Allego zijn eerste 2 slimme laadpleinen geopend. De laadpleinen, ChargingPlaza’s van Allego, zijn geplaatst bij de kantoorpanden van Intervest in Mechelen en bieden plaats voor 34 elektrische auto’s.

Daarnaast zijn er 6 extra losse laadpunten gerealiseerd. Met de opening van deze laadpleinen, die de beschikbare energie slim verdelen over het aantal auto’s, maakt Intervest zich klaar voor de e-rijder van nu en de groei aan e-rijders in de toekomst. Naast deze laadpleinen in Mechelen komen er in de nabije toekomst nog 4 andere ChargingPlaza’s in onder meer Brussel en Antwerpen.

Met de opening van de laadpleinen komen beide partijen tegemoet aan de groeiende laadbehoefte in Mechelen. Het eerste ChargingPlaza is geplaatst in de ondergrondse parkeergarage bij de kantoorpanden van Intervest, het bevat 22 laadpunten. Deze parkeerplaatsen zijn te huur voor bedrijven die gevestigd zijn in de panden. Het tweede ChargingPlaza biedt in totaal 12 laadpunten (8 binnen en 4 buiten). Intervest is een vastgoedvennootschap actief op de kantorenmarkt en in de logistieke markt en positioneert zich niet alleen als een verhuurder van louter vierkante meters. Het zorgt ook voor een brede waaier aan diensten en voorzieningen waaronder turn-key solutions, ruimte voor start-ups en co-working en nu ook laadvoorzieningen voor de e-rijder.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!