Allego stemt laadgedrag auto’s af op beschikbare groene stroom, capaciteit energienet en behoefte e-rijder

Allego biedt bedrijven en e-rijders meer controle over laadsessies. Allego’s EV Cloud is uitgebreid met een slimme laadoplossing die bedrijven, netbeheerders en energieleveranciers in staat stelt om de energievraag van elektrische auto’s te beïnvloeden.

Het verschuift en verspreidt laadsessies van elektrische voertuigen (ev’s), bijvoorbeeld naar tijdstippen waarop duurzame energie wordt geproduceerd, als de energieprijzen laag zijn of om de energiecapaciteit op het net of op de netaansluiting te beheren. Deze slimme laadoplossingen kunnen worden gebruikt door een breed scala aan ev’s en laadstations.

Met het groeiende aantal elektrische voertuigen zijn netstabiliteit en het beheer van energie essentieel voor locatie-eigenaren, energieleveranciers, nutsbedrijven, gemeenten, wagenparkbeheerders en natuurlijk e-rijders. Slim omgaan met energie is noodzakelijk, omdat het opwekken van energie uit duurzame bronnen afhankelijk is van zon- en windkracht. Bovendien brengt de ontwikkeling van elektrische mobiliteit nieuwe technische innovaties met zich mee. Ev’s zijn in de toekomst niet langer alleen verbruikers van elektriciteit, maar ook in staat om stroom terug te leveren aan het net. Dit vraagt om een betrouwbare en slimme laadoplossing voor datamodellering en real-time dataverwerking in de cloud. Daarom maakt de nieuwe oplossing van Allego gebruik van Microsoft Azure Digital Twins; een nieuwe dienst die het mogelijk maakt intelligentie toe te voegen aan real-time IoT-data en rekening kan houden met individuele behoeften van de e-rijder – zoals het type ev en de vertrektijd – om het uiteindelijke laadprofiel te bepalen. De oplossing ondersteunt alle soorten elektrische voertuigen en maakt het mogelijk om de prijs van het laden en de laadprioriteit aan te passen.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!