Alliander verkoopt Allego aan Meridiam

De Franse investeringsmaatschappij Meridiam wordt de nieuwe eigenaar van Allego. Het bedrijf dat in Europa laadoplossingen voor elektrische voertuigen aanbiedt, is nu nog onderdeel van netbeheerder Alliander.

Allego bevindt zich momenteel naar eigen zeggen in een sterke groei- en implementatiefase in heel Europa. Meridiam’s lange termijn- en ontwikkelingsgerichte benadering zullen de positie van Allego in de elektrischvervoermarkt volgens de betrokkenen bewaken. Meridiam en Allego zullen onder meer gezamenlijk het project Metropolitan Greater Areas Electrified (Mega-E) verder ontwikkelen. Dit door de EU-gesteunde project heeft tot doel 322 Ultra-Fast laadlocaties te realiseren, waaronder 39 multimodale slimme laadhubs in ten minste 10 grootstedelijke gebieden in Europa.

De Ondernemingsraad van Alliander heeft een positief advies uitgebracht over de overname en de aandeelhouders hebben de transactie goedgekeurd. De onderneming, inclusief alle medewerkers, gaat per 1 juni in zijn geheel over naar Meridiam. Allego heeft inmiddels ruim 8.000 laadpunten gerealiseerd en is actief in 6 Europese landen. Het hoofdkantoor van Allego staat in Arnhem.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!