Amerikaanse consumentenorganisatie trekt aanbeveling Tesla Model S in

UTRECHT – De Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports trekt de aanbeveling die de organisatie eerder deed voor de Model S in.

Dit schrijft de Amerikaanse krant de Los Angeles Times dinsdag. De auto zou ‘bovengemiddeld” slecht scoren qua betrouwbaarheid. 

Consumer Reports ondervroeg 1.400 eigenaren van een Tesla Model S en ze bleken  veel problemen te ondervinden met de aandrijving, het oplaadsysteem en de grote iPad-achtige consoles van de auto.

Toekomstige problemen

Er werd ook geklaagd over het carrosserie en lekken in het dak. Jake Fisher, directeur van de autotesten bij Consumer Reports, haalt aan dat naarmate de voertuigen ouder worden, sommige elektrische motoren vervangen moeten worden.

“Bij de nieuwere voertuigen zien we problemen zoals niet-werkende schuifdaken. De portierhendel blijft ook een probleem”, aldus Fisher.

Volgens de Consumer Reports kan dit toekomstige problemen betekenen voor het merk dat de productie van auto’s volgend jaar wil verdubbelen, maar misschien meer bezig is met reparaties.

Aandeel

Fisher vraagt zich af of Tesla nog wel de kwaliteit kan hooghouden naarmate de productie toeneemt en er meer modellen worden toegevoegd aan het assortiment. Vooral met de nieuwe Model X, die uitgerust is met vliegeldeuren, zou er meer risico zijn op gebreken.  

Op de beurs koerst het aandeel Tesla ondertussen fors lager. Rond de middaghandel had het fonds 10 procent van de waarde, omgerekend 23 dollar, verloren en was Tesla per aandeel 204 dollar waard.

Lees ook: Tesla haalt meer dan perfecte score bij Amerikaanse consumentenmagazine

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!