Amsterdam krijgt ‘elektrischefietsenplan’

Als eerste Nederlandse stad krijgt Amsterdam een hypermodern deelfietsenplan. Vanuit een onverwoestbare omgebouwde zeecontainer kan iedereen een deel-e-bike van E-bike to go pakken die simpel en snel met een smartphone kan worden geopend en gebruikt.

De eerste container met deel-e-bikes is geplaatst in het Westerpark, maar de ambitie is om al volgend jaar een dekkend netwerk van e-bikes te realiseren in Amsterdam.

Amsterdam is de eerste stad in Nederland met een volledig openbaar e-bike pick-up-punt dat 24/7 open is en waar iedereen met een smartphone gemakkelijk en laagdrempelig een e-bike kan pakken. De stalling is onbemand. De e-bike ontgrendelen en afrekenen gebeurt volledig digitaal, via de e-bike to go app. Na het aanmaken van een account, selecteert men in de app een e-bike, drukt op de knop ‘open’ en vervolgens schiet de e-bike van het slot. Afrekenen gebeurt eveneens geheel geautomatiseerd via de app waardoor het gebruiksgemak optimaal is. De kosten voor een e-bike to go zijn 5 euro voor vijf uur.

Naast Westerpark opent e-bike to go deze maand nog 3 locaties in de hoofdstad. Den Haag volgt volgende maand.

E-bike to go is een app-gestuurd e-bike netwerk van the E-bike company. E-bike to go streeft ernaar om e-bikes voor iedereen beschikbaar te stellen. Door middel van bluetooth en het 4G netwerk kan men een e-bike simpelweg met zijn telefoon openen. De gebruiker

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!