Analist: vermijd aandeel Tesla op dit moment

UTRECHT – De vraag naar de Model X van Tesla blijft achter en één van de jongste Amerikaanse automakers heeft moeite om volume en winst te creëren.

Tot die tijd kunnen investeerders beter wegblijven bij het aandeel Tesla. Dit zeggen analisten van Pacific Crest. Zij verlaagden hun verwachtingen voor de financiële cijfers van Tesla.

De analisten schreven in een rapport een beetje voorzichtiger te zijn geworden over Tesla. De verkopen van het jongste model, de Model X, groeien niet snel genoeg en Tesla heeft moeite om de productie te verhogen.

Tweede negatieve rapport

Voor Tesla betekent het, het tweede negatieve analistenrapport in 2 dagen. Eerder verlaagde Adam Jonas, analist bij Morgan Stanley en fan van Tesla, het koersdoel voor het aandeel van 450 dollar naar 333 dollar. Jonas verwacht lager dan voorspelde verkopen voor alle modellen van Tesla.

Het aandeel Tesla staat ondertussen ook aardig lager. Rond 21.00 uur Nederlandse tijd koerste het fonds rond 174 dollar. 2 dagen gelden kostte een aandeel nog bijna 200 dollar.  

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!