Arnhem opent openbaar waterstoftankstation op Kleefsewaard

Arnhem heeft een openbaar tankstation in gebruik genomen. Het tankpunt van HyGear aan de Oude Veerweg op Industriepark Kleefsewaard levert waterstof voor zowel auto’s als bussen.

Het Arnhemse bedrijf HyGear maakte de installatie. De bouw werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Arnhem en de vroegere stadsregio Arnhem Nijmegen.

Wethouder Anja Haga: ‘Arnhem stimuleert elektrisch rijden én waterstof-elektrisch rijden. We hadden in 2010 de primeur met het eerste openbare waterstoftankstation in Nederland. Ook de eerste waterstofauto’s die in Nederland op de openbare weg mochten, werden in Arnhem opgeleverd. We zetten die voortrekkersrol op het gebied van waterstof door. Dit station is een aanvulling op het waterstofnetwerk in Nederland. Hiermee geven we energie-innovatie een extra stimulans en stimuleren we de overschakeling naar schoon rijden en gezondere lucht.’

Het waterstoftankstation levert waterstof op 350 bar. Arnhem werkt met het Rijk, de provincie Gelderland en private partners tevens aan een groter tankstation waar ook 700 bar getankt kan worden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!