Audi en FAW gaan 5 elektrische auto’s produceren in China

Audi AG en FAW Group gaan in China 5 elektrische auto’s produceren. Zij werken intensief samen aan elektrificatie en digitalisering van Audi-modellen.

Samen met zijn Chinese partner FAW Group heeft Audi 21 strategische aandachtsgebieden vastgelegd in een tienjarenplan. Audi wil het modelaanbod dat in China door FAW VW wordt geproduceerd verder uitbreiden en in nieuwe segmenten actief worden, onder andere met elektrische Audi-modellen.

In de komende 5 jaar gaan Audi en FAW 5 nieuwe e-tron-modellen in China produceren en introduceren, inclusief puur elektrische auto’s met een actieradius van meer dan 500 kilometer. Met de Audi A6 L e-tron als eerste lokaal geproduceerde plug-in hybride en de Audi Q7 e-tron als importmodel is Audi vanaf dit jaar met 2 full-size hybridemodellen actief op de Chinese markt.

Via een nieuw op te richten onderneming op het gebied van mobiliteit en digitale diensten gaan de 2 partners hun samenwerking in deze groeisegmenten verder uitbreiden. Bovendien intensiveren Audi en FAW hun partnership voor het leveren van financiële diensten, als reactie op de groeiende vraag van Audi-klanten naar deze services.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!