Autodeeldienst SHARE NOW breidt elektrische vloot in Europa uit

Autodeeldienst SHARE NOW gaat zijn elektrische vloot dit jaar verder uitbreiden. Het aantal elektrische deelauto’s in de Europese SHARE NOW-steden groeit daardoor naar 4.000.

De autodeeldienst, het resultaat van een recente fusie tussen car2go en DriveNow, streeft ernaar dat 25 procent van zijn Europese vloot voor het einde van het jaar elektrisch aangedreven is.

Momenteel zijn 3.200 van de 15.240 SHARE NOW-deelauto’s elektrisch aangedreven. Dat is meer dan 20 procent van de voertuigen in de Europese vloot, verspreid over 11 landen. Ter vergelijking: in 2018 was slechts 1,3 procent van alle nieuw geregistreerde voertuigen in Europa elektrisch. Op de volledig elektrische locaties Amsterdam, Madrid en Stuttgart komen bovendien nieuwe smart EQ’s te staan. Parijs – de nieuwste elektrische locatie – is sinds de start in januari 2019 volledig uitgerust met 400 elektrische deelauto’s.

Bovendien is de autodeeldienst van plan om voor de zomer circa 800 extra smart EQ-modellen aan de Europese vloot toe te voegen. Naast de 4 volledig elektrische locaties zijn er 12 gedeeltelijk elektrische locaties waar men een BMW i3 kan huren: Berlijn, Hamburg, München, Brussel, Helsinki, Kopenhagen, Lissabon, Londen, Milaan, Düsseldorf, Keulen en Wenen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!