‘Autodelen speelt cruciale rol in doorbraak elektrische mobiliteit’

Autodelen speelt een cruciale rol in de doorbraak van elektrische mobiliteit. Dat stelt car2go. Het bedrijf publiceert een whitepaper met daarin de 5 belangrijkste redenen waarom autodelen bijdraagt aan de doorbraak van elektrische mobiliteit.

Zo stelt car2go: ‘Flexibel autodelen geeft nieuwe inzichten. De kennis die wordt verkregen van wagenparken met enkel elektrische voertuigen ondersteunt de nodige technologieën op veel verschillende manieren en geeft gebruikers de kans om voor het eerst een elektrisch voertuig te proberen.’

De rol van autodelen in de doorbraak van elektrische mobiliteit is veelzijdig en wordt op basis van de volgende 5 redenen uiteengezet in de whitepaper: autodelen lost het kip-ei-probleem op met betrekking tot de ontwikkeling van een laadinfrastructuur; autodelen vermindert de twijfels die mensen hebben bij het gebruik van elektrische mobiliteit; car2go bewijst door de dagelijkse werking van autodelen dat elektrische mobiliteit geschikt is voor intensief gebruik; volledig elektrisch autodelen verbetert direct de luchtkwaliteit in steden; en autodelen is dé proeftuin voor het testen van elektrische mobiliteit in de toekomst.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!