Autofabrikanten willen uitstel waarschuwingssignalen in elektrische auto’s VS

AMSTERDAM – Autofabrikanten hebben de Amerikaanse toezichthouder voor de veiligheid op de weg gevraagd om uitstel van een wet die waarschuwingssignalen verplicht in elektrische auto’s.

Een Opel Ampera aan de oplader
C: gmeurope

Vanaf 2016 zou het nieuwe beleid ingaan. De Alliance of Automobile Manufacturers (AAM) en de Association of Global Automakers (AGA) hebben nu gevraagd om uitstel tot 2018.

Volgens de autofabrikanten is uitstel nodig omdat er onder andere nog geen duidelijkheid is over het beleid. De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) zou aan het begin van het nieuwe jaar regels moeten hebben opgesteld, maar dit is waarschijnlijk vertraagd.

Te hard dan noodzakelijk

Eerder werden al regels voorgesteld door de NHTSA, maar de autofabrikanten vonden die te hard waren dan noodzakelijk en irritatie zouden veroorzaken bij de inzittenden.

Inmiddels heeft de NHTSA wel een lijst met geluiden gepubliceerd die mogelijk gebruikt kunnen worden.

Ook in Europa worden gewerkt aan het toevoegen van speciaal geluid in elektrische auto’s om omstanders erop te wijzen dat er een auto aankomt. Voorlopig staat in de plannen dat elektrische en hybride auto’s vanaf 2021 allemaal een waarschuwingssignaal aan boord moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!