Autonoom voertuig WEpod verder ontwikkeld met Europese subsidie

Het WEpod-project met de 2 zelfrijdende busjes WURby en WElly kan 3 jaar worden voortgezet. De Europese subsidieaanvraag ‘Interreg Automated Transport’ is toegekend.

De Interreg-subsidie is een gezamenlijke aanvraag door de Provincie Gelderland en 27 partners in het Nederland-Duitse grensgebied, waaronder de TU Delft. Het WEpod-project wordt uitgebreid naar de regio Noordrijn-Westfalen.

De testritten en doorontwikkeling van de software van de WEpods in FoodValley gaan door. De voertuigen blijven tussen Ede en Wageningen rijden. Daarnaast komen er grensoverschrijdende testritten. Op vliegveld Weeze gaat getest worden met mensen en pakketten én er komt een proef met autonoom rijdende trucks in konvooi. Belangrijk blijven de doorontwikkeling van de techniek en software, wet- en regelgeving en veiligheid. Kenmerkend voor het project is het delen van zowel de technische kennis als de kennis rond maatschappelijke vraagstukken die met zelfrijdend vervoer samenhangen.

Diverse onderzoekers van TU Delft zijn betrokken bij dit project. Pieter Jonker, hoogleraar vision based robotics, zal samen met Robot Care Systems het onderzoek naar het sensorsysteem van de WEpods voortzetten. Riender Happee, programme manager automotive, gaat kijken naar de  interactie tussen een automatisch rijdend voertuig en andere verkeersdeelnemers.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!