BMW Nederland en BPD starten elektrisch autodelen voor appartementen Amsterdam

BMW en BPD hebben hun samenwerking aangekondigd voor de invulling van een autodeelprogramma. Het initiatief stelt bewoners van specifieke woonprojecten in staat om 100 procent elektrische BMW i3’s onderling met elkaar te delen. Op Zeeburgereiland in Amsterdam starten BPD en BMW met een eerste testproject.

4 volledig elektrische BMW i3’s zullen, bij de oplevering van het appartement, tot de beschikking staan van  bewoners van het appartementenblok ‘Blok 26′. Zij kunnen de auto’s delen door gebruik te maken van een cloud-oplossing waarmee ze het gebruik van de auto’s kunnen inzien en inplannen. De auto’s staan op een eigen parkeerplek binnen de parkeergarage van het blok, die ook zijn voorzien van laadpalen zodat de auto’s altijd volgeladen klaarstaan voor gebruik. Het appartementencomplex, dat door BPD wordt ontwikkeld, vormt een belangrijke omgeving voor de inzet van allerlei deeleconomie-initiatieven op het gebied van ruimte, werk, kennis, voedsel, ontspanning en mobiliteit.

Het autogebruik en de parkeerbehoefte bij woningen is in het stedelijk gebied aan het veranderen. De beschikking hebben over een auto lijkt belangrijker te worden dan het eigendom. Dit komt mede door de oplopende kosten van het autogebruik binnen de stad. Het door BPD ontwikkelde Holon House beschikt alleen over parkeerplekken voor deelauto’s en is een volgend concept waar BMW en BPD over praten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!