Bolscher Meer Dan Vlees neemt snellader in gebruik

Vleesverwerker Bolscher Meer Dan Vlees heeft een bijzondere snellader voor elektrische voertuigen in gebruik genomen. Bolscher is zich al jaren bewust van de relatieve hoge CO2-uitstoot per kilogram vlees.

Daarom heeft het al veel maatregelen genomen om de uitstoot terug te dringen. Samen met consultants van Emodz uit Almelo is er onder andere een plan gemaakt voor duurzame mobiliteit binnen het bedrijf. De eindproducten van Bolscher worden inmiddels met elektrische bestelbussen uitgeleverd. De stroom hiervoor wordt zelf opgewekt door zonnepanelen op het dak van de fabriek. Om de bestelbussen nog efficiënter te kunnen inzetten is nu een bijzondere snellader geïnstalleerd.

De snellader is bijzonder omdat hij als de eerste snellader in Nederland ook auto’s kan laden die een elektrisch circuit hebben van 800 volt. De huidige generatie elektrische auto’s rijdt op 400 volt gelijkstroom, maar een deel van de volgende generaties zullen op 800 volt functioneren. Dit is nodig om sneller te kunnen laden.

De lader is in samenwerking met de gemeente Enschede geplaatst op gemeentegrond en is daarom 24 uur per dag toegankelijk voor elke elektrische rijder via de roaming partner Plugsurfing.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!