Buurauto winnaar Smart Mobility Challenge 2017

Buurauto heeft de finale van de Smart Mobility Challenge 2017gewonnen. De andere winnaar is Vialis met het concept Schwung. De maatschappelijke relevantie van Buurauto, dat met het concept Buurauto+ de restcapaciteit van elektrische deelauto’s benut voor ouderen, maakte dat deze winnaar hoog scoorde en werd door de jury positief beoordeeld op innovatiekracht en tegelijkertijd uitvoerbaarheid.

De Smart Mobility Challenge 2017 is een initiatief van Economic Board Utrecht (EBU), het ministerie van Economische Zaken en Goedopweg. Zij daagden de afgelopen maanden bedrijven uit om met slimme oplossingen te komen op het gebied van mobiliteit en open data. Het doel is om andere organisaties ook te inspireren om met innovatieve projecten de regio Utrecht op een groene, gezonde en slimme manier bereikbaar te maken en te houden.

Er streden uiteindelijk 5 finalisten voor een vakjury om de prijzen tijdens het Get Connected Jaarcongres in Amersfoort. Buurauto en Schwung gaan, samen met hun opdrachtgevers Centraal Beheer en de Gemeente Hilversum, aan de slag met een budget van 40.000 euro. Zij brengen hun oplossing vóór 1 juli 2018 in een pilot in de praktijk. De jury loofde de winnaars om maatschappelijke impact en innovatie. ‘Innovatief, maar wel realiseerbaar’, noemde de jury de oplossingen, ‘goed doordacht en schaalbaar’.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!