BYD bouwt 21 volledig elektrische midibussen voor Connexxion

BYD heeft een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven midibus gepresenteerd op de beurs Busworld in België. Een introductie met een Nederlands tintje, want Connexxion heeft direct een order van 21 van deze bussen geplaatst.

De 8,75 meter lange, elektrisch aangedreven bussen zullen vanaf de zomer van 2018 dienst gaan doen in Noord-Holland Noord, waar de bussen voor passagiersvervoer in met name de landelijke gebieden ingezet worden.

De order van Connexxion bij BYD wordt beschouwd als een van de grootste orders voor volledig elektrische midibussen in Europa en is de eerste bestelling van een groot aantal bussen geplaatst door een Nederlandse busmaatschappij. De bussen zullen in de zomer van 2018 geleverd worden en vanaf die periode ook gaan rijden. De midibussen besteld door Connexxion hebben een lengte van 8,75 meter, beschikken over 2 deuren en 26 zitplaatsen. Er is ruimte voor ongeveer 50 passagiers.

Met dit nieuwste model boort BYD Europe een nieuwe markt aan en breidt daarmee zijn portfolio uit, dat al bestaat uit elektrisch aangedreven bussen met een lengte tot 18 meter, dubbeldekkers en een elektrische touringcar.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!