BYD levert 8 volledig elektrische stadsbussen aan Connexxion

BYD levert 8 volledig elektrische stadsbussen aan Connexxion. De volledig emissievrije bussen worden vanaf september 2017 ingezet in Haarlem, als onderdeel van de nieuwe concessie Haarlem-IJmond.

Connexxion is het eerste Nederlandse openbaarvervoerbedrijf dat breed inzet op volledig elektrisch vervoer. BYD is de producent van de elektrisch aangedreven bussen.

BYD Europe en Connexxion hebben in Hilversum een contract ondertekend voor de levering van 8 volledig elektrisch aangedreven BYD-bussen.

De bussen zulllen jaarlijks 80.000 tot 90.000 kilometer afleggen. Dit levert een besparing op van schadelijke uitlaatgassen. De elektrische bussen zijn volledig emissievrij en produceren minder lawaai voor de omgeving dan bussen met een verbrandingsmotor. Bovendien liggen de operationele kosten lager. De 8 bussen die vanaf september worden afgeleverd, zijn de eerste volledig elektrische bussen besteld door Connexxion voor inzet in de concessie Haarlem-IJmond. Connexxion is het eerste openbaarvervoerbedrijf in Nederland dat grote stappen zet op het gebied van zero emission openbaar vervoer. In Haarlem-IJmond zal het wagenpark uiteindelijk voor een overgroot deel uit zero emission voertuigen bestaan, waarmee de CO2-uitstoot met 80 procent wordt teruggebracht.

BYD zal ook de service van de elektrische bussen van Connexxion de komende 10 jaar verzorgen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!