BYD levert 9 volledig elektrische bussen aan Amersfoort en Almere

BYD levert eind dit jaar 9 elektrisch aangedreven stadsbussen aan Syntus. 2 bussen gaan rijden in Amersfoort onder het bestaande Syntus-contract ‘busconcessie provincie Utrecht’, de overige 7 bussen gaan rijden in de nieuwe concessie Almere.

Voor beide steden is het de eerste keer dat er elektrische bussen zullen worden ingezet. Syntus, onderdeel van Keolis Group, plaatste onlangs de order voor 9 elektrische 12-meter bussen van BYD. De 3-deurs bussen zullen in december 2017 instromen, bij de start van de nieuwe dienstregeling in de provincie Utrecht én de start van de nieuwe Syntus-concessie in Almere. Het vervoerscontract voor de busconcessie provincie Utrecht is ingegaan in december 2016 en heeft een looptijd van 7 jaar. Voor Almere is een 10-jarig contract gegund door de opdrachtgever. Als voorloper op de instroom van deze elektrische bussen worden dit voorjaar twee demobussen ingezet in de stad Amersfoort.

Cees Anker, algemeen directeur van Syntus, tekende vol vertrouwen het contract met BYD. ‘Provincies, vervoerregio’s en Rijksoverheid hebben afgesproken dat de nieuwe bussen die vanaf 2025 worden ingezet vrij zijn van schadelijke uitlaatgassen. Met de aanschaf van deze elektrische bussen van BYD heeft Syntus de volgende stap gezet naar emissievrij vervoer. Dit past bij de visie van Syntus als dochteronderneming van Keolis op duurzame mobiliteit.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!