car2go bouwt door aan flexibel autodelen in Azië

Om de service beter aan te sluiten bij de lokale mobiliteitsbehoefte, wordt car2go samengevoegd met Car2Share, het Chinese autodeelconcept dat beschikbaar is bij verhuurlocaties in 6 grote Chinese steden.

Sinds een jaar is car2go actief in Azië. De pionier op het gebied van autodelen opende in april 2016 een locatie in Chongqing, in Zuidwest-China. Dankzij de toename van de vraag naar car2go en het aantal gebruikers is Chongqing binnen een jaar tijd uitgegroeid tot de grootste locatie van car2go wereldwijd.

Het werkgebied van car2go in Chongqing omvat 86 vierkante kilometer. Een jaar geleden startte car2go met 400 smart fortwo’s, dat aantal is inmiddels uitgebreid naar 600 auto’s.

Om de service te verbeteren in de toekomst, wordt car2go samengevoegd met Car2Share, onder de vleugels van Mercedes-Benz Auto Finance. Samen vormen zij car2go China Co. Met deze zet kan car2go China de juiste mobiliteitsoplossingen aanbieden voor verschillende situaties.

Met de portfolio’s van car2go en Car2Share, heeft car2go China 7 Chinese locaties: Car2Share heeft momenteel bijna 70 vaste verhuurlocaties in Beijing, Shanghai, Shenzhen, Chengdu, Hangzhou en Guangzhou; car2go opereert daarnaast als free-floatingconcept in Chongqing. Samengevoegd hebben de bedrijven 250.000 members die samen al meer dan 5 miljoen kilometer hebben gereden in de deelauto’s: voldoende om 121 keer de aarde rond te rijden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!