China geeft elektrische auto’s 10 procent belastingvoordeel

AMSTERDAM – Elektrische auto’s worden 10 procent goedkoper in China. De overheid schaft een aanschafbelasting van 10 procent op de voertuigen af.

Een elektrische auto wordt opgeladen in China
©: Remko Tanis

Vanaf 1 september tot eind 2017 worden elektrische auto’s, plug-in hybrides en brandstofcelauto’s vrijgesteld van de aanschafbelasting.

De belastingkorting geldt ook voor geïmporteerde elektrische auto’s. Het is de laatste maatregel om de aankoop van elektrische auto’s te stimuleren in het Aziatische land.

De overheid zet fors in op elektrische auto’s om de uitstoot van Co2 te verminderen en bijvoorbeeld de luchtvervuiling in grote steden tegen te gaan.

Warm te maken voor elektrisch rijden

Toch lukt het maar niet om de Chinezen warm te maken voor elektrisch rijden. China heeft een doel van 500.000 ‘groene’ auto’s op de weg in 2015, maar er rijden nog maar 70.000.

Afgelopen jaar vonden ook buitenlandse autoproducenten van elektrische auto’s de weg naar China. Tesla is onlangs begonnen met het leveren van de Model S.

BMW begint in september met de verkoop van de i8 plug-in hybride en de volledig elektrische i3. Volkswagen start vanaf het einde van het jaar met de verkoop van een elektrische auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!