‘China investeert 12,3 miljard in oplaadpalen’

AMSTERDAM – De Chinese overheid is van plan om  maar liefst 100 miljard yuan (12,3 miljard euro) te investeren in oplaadpunten voor elektrische auto en het stimuleren van elektrisch rijden.

Auto's in Peking
©: Wikipedia Commons/Australian cowboy

Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van twee anonieme bronnen.

De plannen worden binnenkort bekendgemaakt. Meer details werden niet bekendgemaakt.

De plannen zouden een forse stimulans zijn voor producenten van elektrische auto’s. Het aandeel van autoproducent Kandi steeg met 9,9 procent.

“oplaad infrastructuur en de groei van elektrische auto’s is ene kip-en-het-ei-verhaal”, legt Ashvin Chotai uit van een onderzoeksbureau naar de Aziatische autosector. “Het moet een rustig proces zijn om zowel Ev-verkopen als de oplaadinfrastructuur op te schalen.”

Luchtvervuiling grote steden

De overheid zet fors in op elektrische auto’s om de uitstoot van Co2 te verminderen en bijvoorbeeld de luchtvervuiling in grote steden tegen te gaan.

Toch lukt het maar niet om de Chinezen warm te maken voor elektrisch rijden. China heeft een doel van 500.000 ‘groene’ auto’s op de weg in 2015, maar er rijden nog maar 70.000.

Buitenlandse autoproducenten

Afgelopen jaar vonden ook buitenlandse autoproducenten van elektrische auto’s de weg naar China. Tesla is onlangs begonnen met het leveren van de Model S.

BMW begint in september met de verkoop van de i8 plug-in hybride en de volledig elektrische i3. Volkswagen start vanaf het einde van het jaar met de verkoop van een elektrische auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!