Chinese stad doet grootste order elektrische auto’s ooit

AMSTERDAM – De Chinese stad Hangzhou heeft een order geplaatst voor 20.000 elektrische auto’s. Een van de grootste overeenkomsten ooit. De stad gaat daarbij ook een van de grootste proefprojecten worden met zogenaamde vehicle-to-grid-systemen.

Hangzhou gaat de voertuigen leasen van fabrikant Kandi. Het project start in augustus en eindigt in 2013. Elke maand worden 1000 voertuigen geleverd.

Bij vehicle-to-grid-systemen worden de batterijen van de auto onderdeel van het stroomnetwerk wanneer het voertuig is gekoppeld aan het net.

Oplossing autobatterijen

Bekend probleem is dat de batterijen minder lang meegaan door het extra gebruik en auto-eigenaren daarom niet staan te springen om aan dit soort projecten mee te doen.

Hangzhou heeft daar nu wat op gevonden. De batterijen blijven eigendom van de lokale netbeheerder waardoor de eigenaren van de voertuigen geen schade ondervinden.

China heeft als doel om in 2017 500.000 elektrische auto’s op de weg te hebben en in 2020 5 miljoen voertuigen, maar analisten verwachten dat deze doelstelling niet wordt gehaald.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Kandi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!