Daimler: batterijen hebben licht voordeel op brandstofcel

UTRECHT – Het gebruik van batterijen in een elektrische auto hebben een licht voordeel verkregen op de waterstofauto die met een brandstofcel rijdt.

Dit zegt Dieter Zetsche, topman van Daimler, tegenover het Duitse weekblad Euro am Sonntag. Daimler werkt met bedrijven op beide gebieden van elektrisch rijden samen.  

Zetsche benadrukt dat nog steeds onduidelijk is welke van de technologieën de race om dominantie in de toekomst gaat winnen. “Maar je moet erkennen dat batterijen aantrekkelijker zijn geworden in de laatste jaren. Het is meer waarschijnlijk geworden dat accu’s zullen overwinnen”, aldus Zetsche.

EV met 500 km bereik

Hij doelt op de verbeteringen in actieradius en oplaadtijd die zijn behaald. “Elektrische auto’s met een bereik van 500 kilometer en een snelle oplaadtijd van 20 minuten liggen binnen handbereik.”

Ondertussen is de grootste uitdaging als het gaat om brandstofcellen, de kosten en een infrastructuur voor waterstof, nog niet opgelost. Zo vallen het aantal plekken waar waterstof getankt kan worden in Nederland nog op 1 hand te tellen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!