Daimler gebruikt elektrische auto’s bij rijlessen

AMSTERDAM – Het Duitse Daimler, bekend als avrikant van Mercedes-Benz, gaat elektrische auto’s gebruiken bij rijlessen in Stuttgart.

Het initiatief, dat in samenwerking met een grote rijschool wordt opgezet, is bedoeld om jonge automobilisten voor te bereiden op de toekomst van elektrische mobiliteit, aldus Daimler.

Deze maand start de proef al. Bij 5 rijscholen van ACADEMY Holding zal een elektrische auto worden geïntroduceerd. De lessen beginnen in een elektrische auto, maar studenten wordt ook geleerd om in voertuigen op benzine met handmatige transmissie te rijden.

Het praktische gedeelte moet studenten leren meer bekend te worden met alternatieve aandrijving en de ervoor zorgen dat ze meer ervaring krijgen met elektrisch rijden.

In het theoretische onderdeel wordt studenten geleerd  over het opladen, de actieradius van de auto en hoe om te gaan met een auto die bijna stil is voor andere weggebruikers. Na het succesvol afsluiten van de cursus krijgen studenten gratis 100 minuten in een Car2go.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!