Daimler investeert in ChargePoint

Daimler is de grootste investeerder geworden in ChargePoint Inc., een Amerikaanse provider van laadoplossingen. Zodoende zal het concern een zetel krijgen in de raad van bestuur van het bedrijf.

Door de toenemende elektrificering van aandrijflijnen is de verwachting dat ChargePoint groei zal realiseren met zijn productreeks. Uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten naar Europa staat reeds op de planning. Door zijn strategische belang in ChargePoint zet Daimler opnieuw een stap voorwaarts in het kader van zijn bedrijfsstrategie ‘CASE’ – met name met betrekking tot het nieuwe productmerk EQ, waaronder het concern zijn knowhow met betrekking tot intelligente elektromobiliteitstoepassingen in toekomstige modellen van Mercedes-Benz gaat bundelen. Dit samenwerkingsverband vormt de basis van een omvangrijk, klantgericht aanbod.

Daimler investeert in elektrische mobiliteit. In het kader hiervan worden investeringen gedaan die verdergaan dan alleen de ontwikkeling van auto’s. Als onderdeel van een elektromobiliteitsoffensief van Mercedes-Benz Cars investeert het bedrijf in de komende jaren circa 10 miljard euro in de uitbreiding van het modellengamma dat onder het EQ-label op de markt wordt gebracht.

Een ander belangrijk thema is de uitbreiding van het elektromobiliteitsecosysteem met producten, services en innovaties. Axel Harries, hoofd CASE bij Daimler en zodoende tevens hoofd van de denktank, zal ook een zetel gaan krijgen in de raad van bestuur van ChargePoint. (foto: Chargepoint)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!