Daimler naar verwachting meer dan 10 elektrische auto’s introduceren in 2022

Autofabrikant Daimler (red. Mercedes-Benz) meldt in 2022 meer dan 10 elektrische auto’s te introduceren in 2022. Om lokaal emissievrij rijden te realiseren, hanteert Daimler een drievoudige aandrijvingsstrategie met elektroauto’s, hybridemodellen en verbrandingsmotoren. De onderneming kiest voor een holistische aanpak bij de elektrificatie met het nieuwe technologie- en productmerk EQ. Naast de ontwikkeling van een modulaire voertuigfamilie wordt een ecosysteem ontwikkeld voor de ontwikkeling van de vereiste laadinfrastructuur.

‘Alle seinen staan op groen. We investeren alleen al meer dan 10 miljard euro in de ontwikkeling van onze EQ-modellen’, aldus Ola Källenius, sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor Daimler Group Research en Mercedes-Benz Cars Development. ‘In 2022 zullen we meer dan 10 volledig elektrische modellen op de markt brengen. We elektrificeren ook het gehele Mercedes Benz-modellengamma en onze klanten kunnen zo kiezen voor ten minste één elektrisch alternatief in elke Mercedes Benz-modelserie, in totaal meer dan 50.’

Met het oog op de mobiliteit van de toekomst zet Daimler in op verschillende technologieën die naast elkaar blijven bestaan. Deze zijn toegesneden op de verschillende klantbehoeften en voertuigtypen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!