Deense elektrische auto heeft actieradius van 800 km

AMSTERDAM – Deense auto-ontwikkelaars zeggen een elektrische auto te hebben gebouwd die een actieradius kan behalen van 800 kilometer. Hiermee zouden de ontwikkelaars de heilige graal van de sector hebben weten te vinden.

MECc elektrische auto bij het water met een actieradius van 800 kmDe auto, genaamd de Modular Energy Carrier concept (MECc), rijdt op een mengsel van bio-methanol en water dat wordt omgezet in elektriciteit. Er kan dus nog getwist worden of het voertuig een echt elektrische auto is.

De onderzoekers benadrukken wel dat de CO2-uitstoot van de auto een stuk lager is dan bij conventionele voertuigen. Van zogenaamd well-to-wheel, van het produceren van de methanol tot het rijden van de auto, ruim 70 procent.

Elektrische auto's en actieradius

“Bio-methanol is een heel goede manier om auto’s aan te drijven omdat het een goed CO2-profiel heeft. Veel beter dan die van diesel of benzine”, verklaart Mogens Lokke, topman van ECOmove, tegenover CNN. De auto is een project van 3 Deense bedrijven.  

De ontwikkelaars zeggen bio-methanol te gebruiken omdat het te produceren is uit aardgas, biomassa en houtafval.  Een fabriek in IJsland gebruikt CO2-emissies om bio-methanol te produceren.

De combinatie van de batterij met het ontwerp van de auto zorgt voor de hoge actieradius. De auto weegt maar 425 kilogram, maar kan een snelheid bereiken van 120 kilometer per uur. Om de auto in actie te zijn moet nog even gewacht worden. Een demonstratie staat gepland voor 2013.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Ecomove

6 gedachten over “Deense elektrische auto heeft actieradius van 800 km

 • 16 oktober 2018 om 14:31
  Permalink

  大型的蓬鬆臉部刷具能掃刷鬆粉或粉餅,上妝效果平滑又均勻。抗菌科技。

 • 19 oktober 2018 om 15:44
  Permalink

  【保養】擁有蛋白肌。平衡肌膚酸鹼值開始♥薇姿午夜奇蹟SPA水面膜 @ B2B崔咪TRAMY :: 痞客邦 :: 肌膚的健康來自於平衡酸鹼值喔~ 這篇是合作文♥ 我平常因為很愛吃海鮮的關係, 身體都偏酸,而且會堆積尿酸在關節, 上次去健康檢查的時候, 就被醫生警告,這種會讓身

 • 21 oktober 2018 om 22:59
  Permalink

  Venus Legacy™是第一個,也是唯一一個得到美國食品藥品監督管理局批准,利用4D™技術結合多極射頻(RF)、磁力脈衝、變量脈衝VariPulse™技術(VP)和實時熱力反饋的設備,這使Venus Legacy™能夠提供一個既安全又無痛的療程,並取得理想效果。Venus Legacy™的療程為所有類型的肌膚提供一個100安全和無痛的美容過程,並針對面部、頸部及身體各處,提供以下即時和持久的效果 非手術塑型 減少橙皮紋 減少皺紋 減少皮下脂肪 收緊肌膚

 • 27 oktober 2018 om 03:30
  Permalink

  Elastine 【洗潤髮系列】浪漫情緣奢華香水洗髮精的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 Elastine,洗潤髮系列,浪漫情緣奢華香水洗髮精8

 • 20 november 2018 om 17:57
  Permalink

  Arsene Wenger made his third signing of the week – tying England Under 21 star Kieran Gibbs to a new long-term contract, following Aaron Ramsey and Jack Wilshere. Wenger ties up his young Gunners – Gibbs joins Ramsey and Wilshere by signing long-term Arsenal deal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!