Delft start met eerste multimodale mobiliteitshub Hely

De eerste multimodale mobiliteitshub van Hely is in Delft beschikbaar gesteld in samenwerking met de gemeente Delft, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BAM Infra in de gebiedsontwikkeling Schoemaker Plantage.

De hub is multimodaal doordat hier niet alleen (elektrische) auto’s worden aangeboden, maar ook elektrische fietsen en een elektrische bakfiets. Deze zijn via één app te gebruiken door de bewoners van Delft. De gebruiker kan hiermee iedere rit een ander type vervoermiddel kiezen en wordt zo volledig voorzien in zijn mobiliteitsbehoefte.

De mobiliteitshub is een project waarmee Hely, BAM Infra, AM en de gemeente Delft kunnen leren over deze innovatieve Mobility-as-a-Service oplossing en de bijdrage hiervan aan de duurzaamheid en leefbaarheid van de stad.

De eerste Hely-hub is positief ontvangen in de duurzame nieuwbouwwijk Schoemaker Plantage die gerealiseerd wordt door AM als gebiedsontwikkelaar en BAM Infra als bouwende partij. Na anderhalve maand zijn al 82 gebruikers actief op het platform.

foto: © Dennis Dolkens | Dreamstime.com

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!