Denemarken heeft eerste landelijk dekkend netwerk van waterstofstations

UTRECHT – Met de opening van het negende waterstofstation dat 24 uur per dag open is, heeft Denemarken een landelijk dekkend netwerk van punten waar waterstof getankt kan worden.

In Kolding heeft H2 Logic een nieuw waterstofstations geopend. Dit specifieke station zorgt ervoor dat de afstand naar het volgende station in Duitsland maar 245 kilometer is.

Hierdoor wordt het rijden over de grens een stuk makkelijker, haalt het concern aan.

Het is het derde station dat geopend wordt in de laatste 6 maanden in Denemarken, een teken dat de ontwikkeling van rijden op waterstof in volle gang is in het Scandinavische land.

Volledig duurzaam

Een kleine vloot waterstofauto’s van Hyundai gaat het station gebruiken. Onder andere de gemeente Kolding heeft een auto gekregen.

H2 Logic benadrukt dat de gepompte waterstof volledig duurzaam is. De waterstof wordt geproduceerd met elektriciteit die ‘vergroend’ wordt met CO2-certificaten.

H2 Logic gaat nog meer stations openen waardoor tegen het einde van dit jaar 50 procent van de Denen binnen 15 kilometer van een waterstofstation woont. Nu is in alle grote steden een tankstation operationeel.

map-dk

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!