Dit ziet de Autopilot van Tesla

UTRECHT – Tesla heeft een video uitgebracht waarin duidelijk wordt hoe de Autopilot-functie van de Model S zichzelf bestuurt op de weg.

De veelbesproken Autopilot-functie van Tesla is nu een aantal weken uit. Elke Model S van Tesla van na oktober 2014 kan tegen een upgrade van 2.500 dollar de functie gebruiken.

De Autopilot van de Model S zorgt ervoor dat de auto automatisch tot stilstand komt als er een botsing dreigt. Er komen ook waarschuwingen als andere auto’s of fietsers te dichtbij komen.

Speciale aandacht

De zelfrijdende functies zorgen ervoor dat op de snelweg de Model S zelf van baan kan veranderen als de bestuurder de richtingaanwijzer aandoet. Ook kan de cruise control de snelheid aanpassen aan de auto voor de Model S en kan de Autopilot zelf inparkeren.

De meeste automobilisten snappen al deze functies, maar wat nog niet duidelijk was, was hoe de Autopilot alle informatie verwerkt. In de onderstaande video is te zien hoe de computer speciale aandacht geeft aan de auto voor de Tesla, aan omstanders en bijvoorbeeld de borden langs de weg.  

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!