Duitse kabinet geeft groen licht voor 1 miljard voor elektrische auto’s

UTRECHT – Het Duitse kabinet heeft woensdag groen licht gegeven voor instellen van een reeks stimuleringsmaatregelen van samen 1 miljard euro om elektrische auto’s te stimuleren.

Als onderdeel van de nieuwe plannen worden elektrische auto’s met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 vrijgesteld van voertuigenbelasting. Eerst was deze periode 5 jaar.

Verder krijgen werknemers die hun elektrische auto op het werk opladen een fiscaal voordeel, aldus het Duitse minister van Financiën woensdag.

De extra belastingvoordelen komen bovenop eerder aangekondigde plannen van de Duitse overheid en de auto-industrie om kopers van elektrische auto’s tegemoet te komen.

1 miljoen elektrische auto’s

Voor een volledig elektrische auto ligt een bedrag van 4.000 euro klaar. Bij een plug-in hybride ligt dit bedrag op 3.000 euro. Verder is er nog eens 300 miljoen euro beschikbaar om oplaadstations te realiseren.

Alle maatregelen moeten ervoor zorgen dat er in de grootste economie van Europa 1 miljoen elektrische auto’s rondrijden tegen het einde van dit decennium. Op dit moment ligt het aantal op 50.000 van de in totaal 45 miljoen auto’s in Duitsland.

Foto: CEphoto, Uwe Aranas, CC BY-SA 3.0

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!