‘Echt bereik elektrische auto vaak maar de helft van opgegeven radius’

AMSTERDAM – Elektrische auto’s hebben in de praktijk vaak maar de helft van het bereik dat de producenten opgeven als actieradius. Gelukkig blijkt in de praktijk wel dat de kosten fors lager zijn dan bij benzineauto’s.

Een Nissan Leaf bij een tentoonstelling in JapanDit concludeert Rijkswaterstaat in samenwerking met TNO en Leaseplan in een rapport

Rijkswaterstaat liet werknemers in 26 elektrische auto’s rijden, waarvan 12 Nissan Leafs, 6 Mitsubishi i-MiEV’s, 6 Peugeot iOn’s en 2 Toyota Prius-hybrides.

Gemiddeld zou een elektrische auto een bereik moeten hebben van 140 tot 160 kilometer. In de praktijk werd 85 tot 100 kilometer gehaald. Rijkswaterstaat concludeert dat het weer een belangrijke invloed heeft op de actieradius.

Energiekosten elektrische auto de helft lager

Positief punt is dat de energiekosten de helft lager zijn dan die van een benzineauto. Hierdoor denkt Rijkswaterstaat de auto’s binnen 8 jaar te hebben terugverdient ten opzichte van het rijden in een Clio.

Op basis van de proef concludeert Rijkswaterstaat dat het mogelijk moet zijn om in 2015 een kwart van al haar werknemers uit te rusten met elektrische voertuigen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Anngabriel

6 gedachten over “‘Echt bereik elektrische auto vaak maar de helft van opgegeven radius’

 • 16 oktober 2018 om 22:09
  Permalink

  濃郁的眼霜能淡化黑眼圈、陰影、浮腫與細紋外觀。

 • 18 oktober 2018 om 20:47
  Permalink

  下臉拉皮、頸部拉皮、傳統拉皮、內視鏡拉皮、八爪拉皮術、SMAS拉皮等一些相關議題、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

 • 19 oktober 2018 om 14:41
  Permalink

  法蝶 【馬賽香氛-純粹系列】經典馬賽香皂的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 法蝶,馬賽香氛-純粹系列,經典馬賽香皂,有網友推薦最新1

 • 7 november 2018 om 19:59
  Permalink

  Despite their disappointing 3-0 loss at the hands of rivals Arsenal, Sabastien Bassong is certain that Tottenham can clinch a season-ending fourth-place finish. Tottenham can qualify for Champions League, insists sidelined star Sebastien Bassong despite Arsenal defeat

 • 23 november 2018 om 13:13
  Permalink

  Owls manager Carlos Carvalhal has been tracking Jones all summer and submitted a bid that matched the buyout clause in the 31-year-old’s contract at Turf Moor. Sheffield Wednesday complete signing of Burnley midfielder David Jones on three-year deal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!