Ecotap plaatst 40 laadpunten voor Noot Personenvervoer in Amersfoort

In Amersfoort is het nieuwe laadplein van Noot Personenvervoer in gebruik genomen. Op een kavel van 1.650 vierkante meter, op het bedrijventerrein Industriekwartier aan de Xenonweg, heeft Ecotap de afgelopen maanden een compleet laadplein met 40 laadpunten gerealiseerd.

Noot Personenvervoer kan alle elektrische voertuigen die rijden voor Regiotaxi Eemland Heuvelrug inmiddels laden bij de 40 laadpunten, waaronder een Ecotap snellader.

Het is hiermee het eerste regiotaxibedrijf in Nederland dat volledig met 100 procent elektrische personenauto’s rijdt. De overgang naar elektrisch rijden levert een besparing op van 3 miljoen dieselkilometers per jaar.Nationaal Groenfonds financierde een deel van het laadplein.

Via de slimme software van Ecotap, zullen de taxi’s vooral ’s nachts worden geladen op het laadplein, overdag zal er meer gebruik worden gemaakt van de snellader.

Eerder al won Ecotap de aanbesteding van 50 snelladers in de Amsterdamse taxiwereld. Deze laadpalen zullen komende tijd in de openbare ruimte worden geplaatst.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!