EDF Luminus en Q8 bouwen mee aan Europees netwerk van 300 snelladers

EDF Luminus heeft in België 18 snelladers geplaatst op terreinen van  Q8 en 7 bij Decathlon, als onderdeel van een Europees snellaadnetwerk. In Oostende heeft Bart Tommelein, viceminister-president van de Vlaamse regering en minister van Begroting, Financiën en Energie, de snelladers onlangs officieel ingehuldigd.

Door strategische plaatsen te kiezen langs de Belgische autowegen en autosnelwegen worden de belangrijkste steden met elkaar verbonden en ontstaat er een landelijk dekkend netwerk. De snellaadstations maken bovendien deel uit van het Europese Unit-E netwerk van 300 snelladers zodat men zorgeloos met een elektrische wagen van Italië tot het Verenigd Koninkrijk kan rijden.

De snellaadstations zijn van de nieuwste generatie, er kunnen 2 wagens tegelijkertijd opladen. Het laadvermogen bedraagt 50 kilowatt. Hiermee kan tot 80 procent van de batterij in 30 minuten worden opgeladen. Alle elektrische wagens kunnen gemakkelijk inpluggen, want ze zijn uitgerust met multi-standaard stekkers zodat zij geschikt zijn voor alle types elektrische wagens. Daarnaast zijn de laadstations ook toegankelijk voor alle types laadpassen, een soort bankpas die men nodig heeft om de laadpaal te activeren en de wagen te laden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!