Eerste fase E-Mobility Park Vlissingen vrijwel afgerond

De eerste fase van het E-Mobility Park in Vlissingen is zo goed als afgerond. De planfase van het project voor duurzaam vervoer door middel van elektrische deelauto’s, is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Op dit moment zijn er al 3 auto’s te reserveren, waarmee men milieuvriendelijk naar zijn  bestemming kan gaan. Het project is een initiatief van 13 verschillende partners, om de mobiliteit te verduurzamen. Resultaten uit fase 1 zijn dat: 2 partners nieuwe auto’s hebben ingebracht, er onderzoek is gedaan naar een goede voertuigmix en er een pilot draait met elektrische deelauto’s bij Orionis.

Het E-Mobility Park ontving voor de eerste fase een bijdrage uit het Fonds voor de Zeeuwse Energietransitie dat is opgericht door Stedin Groep, Provincie Zeeland en de Zeeuwse Gemeenten. Het afgelopen halfjaar hebben 15 studenten van verschillende opleidingen aan de HZ University of Applied Sciences en het Scalda meegewerkt aan de opstart van het E-Mobility Park op de Kenniswerf, vlak bij Station Vlissingen. Zo is onderzocht hoeveel en welke voertuigen er op het E-Mobility Park moeten komen om het project tot een succes te maken.

Eind juli wil het E-Mobility Park 100.000 gecommitteerde kilometers hebben zodat na de zomer de bouw van het park kan starten. Y-Logic, Impuls Zeeland, Orionis, Zeeuwind en de HZ University of Applied Sciences doen al mee waardoor de teller al op 75.000 staat. Uiteindelijk is het doel om een aantal E-Mobility Parken in de provincie Zeeland te hebben zodat meer mensen gebruik kunnen maken van deze vorm van duurzaam vervoer.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!