Eerste franchisenemer sluit zich aan bij Abel Technologies

De eerste franchisenemer heeft de samenwerkingsovereenkomst getekend met Abel Technologies, het online platform voor gedeelde taxiritten. Abel streeft met deze pilot naar een duurzaam concept voor alle partijen.

‘Met deze samenwerking is onze pilot met franchisenemer chauffeurs officieel van start gegaan’, zegt initiatiefnemer Abel, David Baars. Een duurzaam concept voor alle partijen: in reiskosten en reiskwaliteit voor de reiziger, in voorwaarden voor chauffeurs, in inzet van arbeid, in beperking van uitstoot (door inzet van elektrische voertuigen), in de bijdrage aan gemeenschapszin door het samen reizen en in winstgevendheid voor alle betrokkenen.

De franchisenemer verdient zijn salaris op basis van de gerealiseerde omzet, waarover een fee wordt afgedragen aan Abel. In de pilotfase is er een minimumomzet per uur afgestemd. Indien deze niet wordt gerealiseerd, wordt deze aangevuld door Abel om een minimumvergoeding te garanderen aan de franchisenemer.

Inzet van een 100 procent elektrisch voertuig, voorzien van Abel branding (magneetplaten) wanneer de franchisenemer voor Abel rijdt, zorgt voor een uniforme uitstraling. Abel biedt leasemogelijkheden om chauffeurs te voorzien van een volledig elektrische auto tegen een vaste leaseprijs per maand en een korte looptijd.

Op dit moment rijden er 50 elektrische taxi’s in Amsterdam. Abel heeft de ambitie op korte termijn verder te groeien met 50 zelfstandige ondernemers.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!