Eerste order voor VDL Citea SLE Electric

VDL Bus & Coach heeft in het najaar 2018 de elektrische Citea-productrange uitgebreid met de Low Entry-varianten. Het Finse openbaarvervoerbedrijf Tammelundin Liikenne Oy heeft als eerste klant een order geplaatst van 2 VDL Citea’s SLE-129 Electric.

De bussen gaan vanaf augustus 2019 overdag rijden op lijn 90 en 96 in de regio Vuosaari in Helsinki en zijn hiermee een directe vervanging van de huidige dieselbussen op deze lijnen. Gedurende de avond en de nacht rijden de bussen naar het centraal station van Helsinki.

De Citea Electric uitgevoerd als Low Entry-voertuig met een lengte van 12,9 meter, een stoelindeling van 40+3 en een ruime passagierscapaciteit van circa 80 passagiers is geschikt voor de Finse markt. De Citea’s SLE-129 Electric voor Tammelundin Liikenne zijn uitgerust met het nieuwe batterijpakket van 216 kilowattuur. Gedurende de dag worden de bussen ingezet op korte afstanden van 2 en 5 kilometer en bijgeladen op het metrostation van Vuosaari. In de avond en nacht rijden de bussen afstanden van 17 en 19 kilometer en worden ze bijgeladen op het centraal station van Helsinki. Het bijladen van de bussen gebeurt gedurende de operatie middels een op het dak gemonteerde pantograaf met een vermogen van 300 kilowatt. Daarnaast worden de voertuigen buiten de operatie met 50-kilowatt-depotladers langzaam geladen middels de CCS-stekker op het depot van Tammelundin Liikenne. In totaal zijn de 2 VDL Citea’s SLE-129Electric voor Tammelundin Liikenne 22 uur per dag in bedrijf.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!