Eindhovense studenten zetten elektrisch ronderecord op Circuit Zandvoort

Een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogescholen heeft met haar auto IM/e een nieuw elektrisch ronderecord  van 1 minuut 48,371 seconden gereden op het circuit van Zandvoort.

De coureur die namens het team  reed, is de Nederlander Beitske Visser. Het voormalige record stond op naam van een studententeam uit Delft met een tijd van 2 minuut 4,52 seconden.

Onder toeziend oog van vele fans en motorsportliefhebbers werd het record gereden tijdens de Pinksterraces op Circuit Zandvoort. Het record heeft daarmee de magische grens van 2 minuten verbroken. Volledig geluidloos bleef het overigens niet: ‘De snelheid van de wind is te horen dankzij de aerodynamica’, aldus teammanager Bram Hooijmeijer.

InMotion is een team van ongeveer 50 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het team heeft de auto zelf ontworpen en gebouwd en wil het potentieel van elektrische formuleraceauto’s aantonen.

Het ultieme doel van het team is om in 2020 deel te nemen aan de 24-uursrace van Le Mans, in de Garage-56-klasse. Deze klasse biedt ieder jaar plaats aan één team om met een auto mee te doen zonder regelgeving, met uitzondering van veiligheidsregels. Deze ontwerpvrijheid biedt de studenten de kans om technologie van het hoogste niveau toe te passen en daarmee innovatie in de motorsport te versnellen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!