Eindspurt verkoop elektrische auto’s blijft vooralsnog uit

AMSTERDAM – Een eindspurt van de verkoop van elektrische auto’s blijft vooralsnog uit. In de november zijn er 1.278 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd.

Elektrisch rijden, Elektrisch auto,
©: Stichting ElaadNL

Dit blijkt uit cijfers van de RDW, die Rvo.nl beschikbaar stelt.

Eind november waren er 5.978 volledig elektrische auto’s (FEV) geregistreerd, een toename van 2,3 procent ten opzichte van de vorige maand.

Het aantal hybride personenauto’s (E-REV en PHEV) steeg met 2,9 procent naar 36.263 voertuigen vorige maand.

In totaal rijden er nu 44.348 elektrische auto’s en bussen op de weg, een toename van 3 procent ten opzichte van een maand eerder.

Sinds eind 2013 is het aantal elektrische voertuigen met 46,7 procent gestegen. Een fors groeicijfer, maar het jaar daarvoor verviervoudigde het aantal elektrische voertuigen nog.

Tesla’s

Het aantal Tesla’s op de Nederlandse wegen groeide het meest gekeken naar maandcijfers. In november werden er 130 nieuwe Tesla’s Model S geregistreerd, een toename van 5,9 procent. Van de Nissan Leaf, de op 1 na populairste volledig elektrisch auto in Nederland, nam het aantal af met 3,5 procent. Er werden verder 3,6 procent meer Renauls Zoe’s geregistreerd.

Bij de plug-in hybrides blijft de Mitsubishi Outlander erg populair. Het aantal registraties groeide met 3 procent naar 15.486. De Volvo V60 Plug-in hybrid groeide net iets minder hard met 2,9 procent naar 9.547. De Opel Ampera staat op derde plek met 4.974 registraties, met bijna geen groei.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!