Electrocar lanceert lichte elektrische truck Cargolev

Electrocar, Nederlandse leverancier van elektrische werkvoertuigen, lanceert Cargolev. Met dit nieuwe, 100 procent elektrische voertuig brengt Electrocar zijn eigen voertuig op de markt.

Het nieuwe voertuig met beperkte snelheid is 1,30 breed en hiermee geschikt voor smalle doorgangen en in gebieden waar deze beperkte snelheid gewenst is. Ook beschikt Cargolev over 800 kilogram netto laadvolume. Dankzij de voorwielaandrijving heeft de Cargolev een extra lage laadvloer.

Electrocar heeft direct 2 Cargolev-types op de markt gebracht. De Cargolev TC Gesloten Laadbak XL is speciaal ontwikkeld voor stedelijk gebruik. Met een laadvolume van 5,5 kubieke meter heeft deze Cargolev-uitvoering ruimte voor zeker 3 rolcontainers, 2 europallets of talloze pakketten. Deze ruimte is ruimschoots meer dan menig grote bestelbus heeft. De laadklep is afsluitbaar en zelfs te koppelen aan de centrale vergrendeling. De nieuwe Cargolev is de allereerste, lichte e-truck die dergelijk rolcontainervervoer mogelijk maakt.

Het tweede Cargolev-type is de Cargolev TC Open Laadbak. Geschikt voor elektrisch transport van (groen)afval en gereedschappen. Dit model is verkrijgbaar met zowel een vaste als kiepende open laadbak. Door de dubbele vloer is er onder de gehele laadbak extra opbergruimte aanwezig, die bovendien is af te sluiten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!