Elektrische auto Dakar Rally behaalt mijlpaal, team is halverwege

UTRECHT – De elektrische auto van team Acciona heeft een kleine mijlpaal gehaald tijdens de Dakar Rally. De auto is halverwege de rally.

De prestatie werd behaald nadat de auto de zevende etappe wist uit rijden en aan te komen in Salta in Argentinië. Eerder werd al de prestatie van vorig jaar, toen de auto in etappe 3 moest stoppen, verbroken.

De eerste etappes wist de auto nog conventionele concurrenten achter zich te houden, maar inmiddels doet coureur Ariel Jatón mee achter in het veld en probeert hij de rally uit te rijden. Toch houdt hij nog 4 concurrenten achter zich.

Jatón zegt dat de rally moeilijk is, maar dat toeschouwers de auto van Acciona herkennen en het team toejuichen. Hij verklaart verder dat er hard gewerkt is door het team aan de auto, maar dit werk zich nu wel begint uit te betalen.

Zondag was er een rustdag in de Dakar Rally. Deze maandag wordt de weg vervolgd van Salta naar Belen. Komende zaterdag finisht de auto van Acciona als het goed is in het Argentijnse Rosario.  

Acciona, Dakar,
©: Acciona

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!