Elektrische auto voor huurders in Utrecht

Syntrus Achmea Real Estate & Finance biedt als eerste grote woningverhuurder huurders in Utrecht de mogelijkheid  om een elektrische auto te rijden. Daarvoor is een strategische samenwerking gestart met We Drive Solar.

De eerste 3 auto’s zijn in gebruik genomen bij de oplevering van 70 nieuwe appartementen aan de Oudenoord. De komende jaren komen in de regio Utrecht 150 tot 300 elektrische deelauto’s van We Drive Solar beschikbaar voor huurders van Syntrus Achmea RE&F. De batterijen van de auto´s worden opgeladen met zonne-energie die wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak van de woningen aan de Oudenoord. Een volle batterij is goed voor een bereik van 300 kilometer.

De auto’s aan de Oudenoord zijn niet alleen toegankelijk voor de bewoners van de appartementen, maar ook voor omwonenden in de wijk. Syntrus Achmea RE&F realiseert de komende weken 115 extra zonnepanelen op het dak van de woningen aan de Oudenoord. Daarmee kunnen de huurders samen ruim 160.000 kilometer rijden.

De woningen aan de Oudenoord zijn door Koopmans Bouw opgeleverd aan Syntrus Achmea RE&F. De 70 appartementen hebben een vloeroppervlakte van 48 tot 70 vierkante meter. De huren variëren van 825 tot 1.000 euro. Op het achterterrein zijn 43 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan 3 voor de elektrische auto’s van We Drive Solar.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!