Elektrische auto na 10 etappes uit Dakar Rally

UTRECHT – Na 10 etappes heeft de elektrische auto van Acciona de Dakar Rally moeten verlaten. Het team werd gediskwalificeerd nadat er vertraging ontstond bij de start van de speciale fase van de etappe.  

De vertraging werd veroorzaakt door een noodzakelijke batterijvervanging na een zwaar deel van het parcours. Ook hadden de chauffeurs tijd nodig om te rusten. De Dakar Rally heeft in totaal 13 etappes.  

Het team zegt in een reactie bedroefd te zijn dat men naar huis gaat zonder alle 13 etappes te hebben uitgereden, maar ook dat men ook trots is doordat het team opnieuw de enige elektrische auto had in de Dakar Rally.  

Zonder CO2

“We wisten dat het mogelijk mag en hoewel we het niet hebben gehaald, hebben we wel laten zien dat je op het hoogste niveau van de meest veeleisende motorsport kunt meedoen zonder CO2 uit te stoten en zonder het gebruik van fossiele brandstoffen”, aldus het team. 

De elektrische auto van Acciona reed de tiende etappe nog wel uit en haalde ook waypoint 700. Hiermee schrijft het team al historie door alleen op elektriciteit zover te komen. Vorig jaar moest het team al na 3 etappes huiswaarts keren.  

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!