Elektrische auto’s populairder bij het MKB

AMSTERDAM – Groene auto’s zijn populairder geworden bij het midden- en kleinbedrijf (MKB). Reed in 2008 nog maar 1,7 procent van de mkb’ers met een elektrische of hybride auto, in 2010 was dit percentage al gestegen naar 3,7 procent.

Elektrische auto van Mitsubishi voor het MKBDit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Panteia. Bij het grootbedrijf blijkt een groene auto nog populairder. Daar reden in 2010 6,3 procent van de bedrijven met duurzame voertuigen.

Per sector valt op dat vooral de bedrijven in de onderzoeksector (R&D) en in de computerdienstverlening veel in elektrische auto’s rijden, respectievelijk 5 en 7,8 procent bij mkb-bedrijven en 38,2 en 12,4 procent bij grootbedrijven.

Elektrische bestelauto's

Opvallende is dat binnen het mkb en het grootbedrijf bijna geen van de bedrijven bestelauto’s heeft die rijden op elektriciteit.

Verder blijkt dat 6,1 en 3,8 procent van de vrachtauto’s voldoet aan de eisen voor emissiestandaarden. Dit lijkt laag, maar volgens de onderzoekers ligt het in lijn met de leeftijd van de vrachtwagens.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Rally Pix

5 gedachten over “Elektrische auto’s populairder bij het MKB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!