Elektrische auto’s voortaan eerste keuze netbeheerder Fluvius

Voor elk nieuw dienstvoertuig kiest het Vlaamse netwerkbedrijf Fluvius voortaan in eerste instantie voor een 100 procent elektrische wagen. Fluvius vervangt de komende 10 jaar zo’n 800 dienstvoertuigen en kiest voor het meest groene beschikbare alternatief. Onlangs vertrokken alvast 27 medewerkers emissievrij en geruisloos met hun nieuwe elektrische auto richting klanten. Ze kregen vooraf hun sleutel overhandigd uit handen van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters.

Fluvius kiest wat zijn dienstvoertuigen betreft steeds voor het meest groene beschikbare alternatief. Als er een 100 procent elektrisch model op de markt is dat op het vlak van rijbereik of laadvermogen geschikt is voor de job, dan is elektrisch voor Fluvius de eerste keuze. Het betreft vooral personenwagens en kleine bestelwagens.

In specifieke gevallen, zoals voor grotere bestelwagens, is CNG volgens Fluvius voorlopig het geschiktere alternatief. Vooral voor wie meer kilometers rijdt, of met zwaar materiaal. Aardgaswagens stoten minder schadelijke stoffen uit, zoals bijvoorbeeld 95 procent minder fijnstof dan een traditionele wagen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!