Elektrische Jaguar I-PACE gelanceerd

Jaguar introduceert dit jaar de volledig elektrische I-PACE in de Nederlandse showrooms. Het is een praktische SUV met 5 zitplaatsen.

Dankzij een 90-kilowattuur lithium-ionbatterij met 432 cellen heeft de I-PACE een actieradius van 480 kilometer WLTP (red. 543 kilometer NEDC). Opladen van 0 tot 80 procent kan in 40 minuten bij een 100-kilowatt DC-snellaadstation. Thuis via een AC-wallbox (7 kilowatt) duurt het opladen zo’n 10 uur en dus is het mogelijk de batterij in de nacht op te laden. Bij het laden verhoogt (of verlaagt) de I-PACE automatisch de temperatuur van de batterij om het laadproces te optimaliseren en in zo kort mogelijke tijd een maximaal rijbereik te krijgen.

2 door Jaguar ontwikkelde elektromotoren drijven de voor- en de achterwielen aan. Samen zijn ze goed voor een topvermogen van 294 kilowatt (400 pk). Het interieur valt op door de ruimte voor inzittenden en door het gebruik van geavanceerde materialen, zoals de optionele Kvadrat-bekleding van premium stof en door de aandacht voor kenmerkende Jaguar-details.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!