Elektrische motor wordt opgeladen bij snellader van Fastned

AMSTERDAM – Fastned heeft afgelopen vrijdag de eerste elektrische motor mogen ontvangen bij een snellaadstation van het bedrijf.

De Energica Ego (zie foto) werd vorig gelanceerd in Italië en is sinds kort ook in Nederland te koop. Snelladen gaat via de CCS stekker en duurt bij Fastned ongeveer 20 minuten, volgens Fastned.

De Italiaanse superbike werd begin deze maand voor het eerst geleverd. De afglopen jaren werd de levering van de motor geplaagd door uitstel. In Nederland is Electric Motorcycles Nederland de distributeur van Energica.

Afstand van 150 kilometer

De motor, beschikbaar vanaf 25.000 euro exclusief belastingen, kan in 3 seconden optrekken naar 100 kilometer per uur. Bij een gemiddelde snelheid van 80 kilometer per uur, kan een afstand van 150 kilometer worden afgelegd.

Fastned heeft inmiddels 37 snellaadstations geopend in Nederland in bijna twee jaar. Doel is om langs 201 locaties in Nederland de snellaadstations te plaatsen.

‘Gebrek aan durf’

Onlangs bekritiseerde Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned nog ‘het gebrek aan durf’ bij Nederlandse investeerders. Om de snelladers te plaatsen heeft Fastned 40 miljoen euro nodig. Dit voorjaar had het bedrijf 15 miljoen verzameld.

Lubbers stelde dat Nederlandse investeerders te snel op hun gat gingen liggen en niet actief bleven investeren in een jong bedrijf.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!