Fastned breidt uit naar Duitsland

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, breidt uit naar Duitsland. Onlangs maakte Fastned bekend dat de eerste 14 Duitse locaties zijn verworven.

Het betreft locaties voor stations met meerdere snelladers die geschikt zijn voor de volgende generatie elektrische auto’s die kunnen laden op een vermogen van 150 kilowatt tot 350 kilowatt. Het worden de eerste stations in Duitsland die toegankelijk zijn voor alle automerken en waar in 15 minuten tot 500 kilometer range geladen kan worden. Fastned committeert zich ertoe om de stations te openen voor de introductie van nieuwe elektrische auto’s, zoals de Audi Q6 e-tron, Volkswagen I.D., Porsche Mission E, Tesla Model 3 en de Jaguar I-PACE.

Fastned werkt al enige tijd aan de ontwikkeling van locaties buiten Nederland. Voor de realisatie van snellaadstations benadert Fastned (lokale) overheden en private partijen die over locaties vlak langs de snelweg beschikken. Fastned verwacht de komende maanden meer locaties te verwerven in zowel Duitsland als andere landen. Hiermee zet Fastned concrete stappen in de ontwikkeling van een pan-Europees snellaadnetwerk waar alle elektrische auto’s snel kunnen laden.

Fastned werkt voor de locaties in Duitsland samen met de gemeente Limburg, hotelketen Van der Valk en projectontwikkelaar Lutzenberger Projektentwicklung (Lu.pe).

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!