Fastned geeft opnieuw obligaties uit

Na succesvolle eerdere uitgiften start Fastned de uitgifte van een nieuwe serie obligaties. Hiermee bouwt Fastned verder aan de uitbreiding van haar Europese netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. De obligaties keren 6 procent rente per jaar uit en hebben een looptijd van 5 jaar.

Fastned bouwt aan een Pan-Europees netwerk van snellaadstations. Ze heeft momenteel 63 stations operationeel en een nieuwe serie stations in aanbouw. Ook is er de afgelopen maanden geïnvesteerd in nieuwe netaansluitingen en de aanschaf van snellere laders met een laadvermogen tot 350 kilowatt. Deze worden vanaf december geïnstalleerd en maken laden mogelijk tot 100 keer sneller dan thuis. Fastned is de afgelopen jaren met ongeveer 10 procent maand-op-maand gegroeid.

Fastned beschikt over een portfolio van nog eens honderd AAA-locaties waar snellaadstations gerealiseerd kunnen worden. In 2012 verwierf Fastned concessies voor de verkoop van stroom aan elektrische auto’s op 201 van de 245 verzorgingsplaatsen langs snelwegen in Nederland. Het afgelopen jaar is de portfolio uitgebreid met groot aantal locaties in Duitsland en België. Daarnaast tekende Fastned een overeenkomst met Transport for London (TfL) voor de realisatie van snellaadstations in het Verenigd Koninkrijk.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!