Fastned haalt 11 miljoen euro op voor uitbreiding Europees snellaadnetwerk

Fastned heeft ruim 11 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. De opbrengsten zijn bedoeld om verdere groei te faciliteren en het Europees netwerk van snellaadstations uit te breiden in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned: ‘Ruim 5.000 mensen hebben nu geïnvesteerd in Fastned. Deze mensen geloven in onze missie en in ons bedrijf. Ze zien de groei van elektrisch rijden versnellen. Waar onze stations vroeger een paar bezoekers per dag hadden, staan er nu vaak een paar auto’s tegelijk te laden. Ons beste station trekt inmiddels al ruim 100 bezoekers per dag.’

Fastned bouwt een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen laden. Het bedrijf heeft reeds een netwerk van 78 stations in Nederland en Duitsland. Daarnaast zijn er momenteel 15 snellaadstations in aanbouw. Met de opbrengsten van deze uitgifte kan het netwerk in 2019 verder worden uitgebreid met meer stations en snellere laders.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!